Turner Micro Village
Turner Micro Village

Turner Micro Village

RESIDENTIAL

Turner Micro Village

image-slider-with-thumbnail1.jpeg
image-slider-with-thumbnail2.jpeg
image-slider-with-thumbnail7.jpeg
image-slider-with-thumbnail6.jpeg
image-slider-with-thumbnail3.jpeg
image-slider-with-thumbnail5.jpeg
Slide
image-slider-with-thumbnail4.jpeg
PlayPause
previous arrow
next arrow
image-slider-with-thumbnail1.jpeg
image-slider-with-thumbnail2.jpeg
image-slider-with-thumbnail7.jpeg
image-slider-with-thumbnail6.jpeg
image-slider-with-thumbnail3.jpeg
image-slider-with-thumbnail5.jpeg
Slide
image-slider-with-thumbnail4.jpeg
previous arrow
next arrow

Site planning was a response to creating two dwellings linked together and sited to enable solar passive principles to be adopted. It is where we start with all our work. Being warm in winter and having beautiful sun enter your home makes for a delightful space.

Before and After Reconstruct

“This is the beauty of micro villages. We are working within the planning guidelines and creating homes space for a wide range of generations. This enables people to stay in one place and as their family composition changes. They can adjust the way they are accommodated by their homes”

As their family grows, more space can be taken over by a single family.
As the family matures, separate spaces allow for privacy and children becoming adult to have their own space.
As people age, space may be rented out to friends or tenants all with the capacity for social living or private living.

The separation of private space and social space is considered from the first designs.

Ultimately a range of people of any age may be comfortable accommodated in a micro village and enable social interaction and privacy.

Specifications

Client:

NEIL & RACHEL

Location:

Turner ACT, Australia

Year:

2018

Team:

JT4 Garden Service

AWARDS

2019

MBA Sustainable House of The Year